Nieuwe cursus auriculotherapie 2009


Nieuwe basiscursus Auriculotherapie



Auriculotherapie is een belangrijk hulpmiddel in het therapeutisch arsenaal van een arts, tandarts of geneesheer-specialist.


De Auriculotherapie maakt gebruik van het bestaan ter hoogte van het oor, van een representatie van alle delen van het lichaam: gans het lichaam is terug te vinden ter hoogte van het oor.


De aanwezigheid van deze lokalisaties is duidelijk aangetoond dankzij de studie van Dr. Alimi (Parijs 2000), die met functionele MRI het bestaan ervan heeft bewezen.


Het bestaan van deze somatotopie berust op genetisch-embryologische verklaringen en bewijzen, waarbij ook de complexe innervatie van het oor een grote rol speelt. Ook de neurofysiologie tijdens de embryonale ontwikkeling draagt bij tot het bestaan van een cartografie ter hoogte van het oor.

Deze cartografie samenstellen is het levenswerk geweest van de grondlegger van de Auriculotherapie, namelijk de Franse arts Dr. P. Nogier uit Lyon (°1904-†1996), tevens mijn leermeester.


De cursus die start op in september 2009 is gebaseerd op de theorie van Dr. P. Nogier, verklaard en bewezen aan de hand van embryogenetische en neurofysiologische gegevens.


Tijdens de cursus worden uitvoerig besproken:


historiek, embryologie, macroscopische en microscopische anatomie van het oor, oorinnervatie, neurofysiologische verklaringen van het ontstaan van de cartografie en van de werking van de Auriculotherapie, alle lokalisaties ter hoogte van het oor en, een belangrijk aspect, het neurofysiologisch analyseren van de pathologie van de patiënt en aan de hand daarvan een therapieschema opstellen.

Tevens worden tal van aandoeningen van verschillende specialisaties uitgebreid in de cursus besproken.


De therapie bestaat erin het vernietigen van pathologische punten ter hoogte van het oor met naalden, vandaar de naam ooracupunctuur.

Daarnaast worden ook tal van andere therapeutische methodes besproken.

Na deze cursus kan u alle behandelbare pathologie aanpakken en dit met dikwijls zeer verwonderlijke
resultaten.


Deze
nieuwe cursus Auriculotherapie start op 12 september 2009 en is de begin- en basiscursus zowel in Frankrijk , Nederland en in België voor elke arts die wil beginnen met het toepassen van de Auriculotherapie. De cursus is vergelijkbaar met deze gedoceerd aan de Universiteit van Parijs 13.


Voor artsen die vroeger reeds een opleiding van Auriculotherapie gevolgd hebben, is de huidige neurofysiologische aanpak van de Auriculotherapie een grote vernieuwing met als gevolg een meer precieze diagnostiek en een meer specifieke therapeutische aanpak van de pathologie van de patiënt.



Docent: Dr. Jozef Heindryckx, leerling van Dr. Paul Nogier sinds 1980 en reeds jaren docent Auriculotherapie in België en buitenland en aan de Universiteit van Parijs 13.


De opleiding omvat 7 zaterdagen, van 9u30 (STIPT) tot 17u30.


Data:

12 september 09, 14 november 09, 30 januari 2010, 13 maart, 1 mei, 29 mei en 26 juni 2010


Prijs: 650 € voor leden van de BVGA; 750 € voor niet- leden

550 € voor artsen die gelijktijdig de cursus acupunctuur v/d BVGA volgen

Rekeningnummer : 210-0238060-74
BIC : Fortis Bank België Belgique GEBABEBB
IBAN : BE16210023806074

Locatie: Wilde Tijmstraat 2, 1080 Brussel


Inschrijving verplicht vóór 5 september 2009.

Voor inschrijvingen en bijkomende informatie:


Dr. Jozef Heindryckx

E. Hertecantlaan 19 C

9290 Berlare

T: 052/42 33 16

F: 052/42 62 70

Email: jozef-heindryckx@skynet.be

0 commentaires:

Add to Technorati Favorites
 

About This Blog

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP